Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Feketeerdő lekvár Évike módra


Hozzávalók: 1 kg magozott meggy, 10 dkg étcsokoládé, tortabevonó felolvasztva, 0, 5 dl cseresznyepálinka, 50 dkg cukor, 1 tasak Zseléfix, vagy Quittin v. más zselésítő szer

A megmosott, kimagozott meggyet enyhén turmixoljuk, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a pálinkát. A cukrot a zselésítővel elkeverjük, és a gyümölcskeverékhez adjuk. Az elegyet kevergetve nagy lángon felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett legalább három percig forrni hagyjuk. A tűzről levesszük, üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk.

Megjegyzésként csak annyit, hogy bár a recept egy zacskó Quittin-t, 2 kell belőle, így nem marad híg a lekvár, és a Quittin használati utasítás is 2 zacskót ír elő meggyhez és cseresznyéhez. Én, Quittin 2:1-el készítettem.