Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Zöldbabfőzelék konzervből


Minden évben rakok el üvegekben enyhén ecetes zöldbabot. Ebből a legegyszerűbb elkészíteni. Rajtam kívül az egész család szereti. De mit meg nem tesz az ember a családért!

Hozzávalók: 1 kg-os zöldbabkonzerv (Lásd: Eltevések - Üveges zöldbab), 1 evőkanál zsiradék, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, néhány csepp ecet

A zsiradékban megpirítjuk a hagymát, a paprikával meghintjük, és a leszűrt zöldbabot belekeverjük. Végül ráöntjük a liszttel simára kevert tejfölt, ezzel 3-4 percig forraljuk, és ha túl sűrű lenne, kevés konzerv lével hígítjuk.

Ha savanykásan szeretjük, enyhén megecetezzük, de ezt el is hagyhatjuk.