Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Boros mazsolás lepény


Hozzávalók: 3 egész tojás + 2 tojásfehérje, 10 dkg mazsola, 3 dl édes fehérbor, 6 dkg tisztított, hosszúkásra vágott mandula, 8 dkg porcukor, 2 db zsemle, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 csomag vaníliás cukor, a tepsihez 2 dkg vaj és kevés liszt

A zsemléket apróra vágom, rászórom a zsemlemorzsát és leöntöm a borral. Pár perc múlva átforgatom, hogy a nedvesség mindenütt érje. Ezután a tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a boros zsemlét (levével együtt), a mandulát, a megtisztított, megmosott mazsolát, végül beleforgatom a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Jól kivajazott és belisztezett tepsibe simítom a tésztamasszát, majd előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon megsütöm. Tálalás előtt tetszés szerinti alakzatra felvágom, és vaníliás cukorral ízesített porcukorral meghintem.