Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Cordon Bleu


Hozzávalók személyenként: 1-1 vastag szelet borjúcomb (Ha nincs, végszükség esetén a pulyka is megteszi. Sajnos nálam eddig csak végszükség volt, a bocival vagy 20 éve nem találkoztam.), 1 szelet sajt (trappista vagy füstölt), 1 szelet gépsonka, tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz, és olaj a sütéshez

A hússzeleteket vízszintesen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen, és széthajtjuk. Gyakorlatilag egy félig nyitott zsebet készítünk. Leterítjük follpackkal (én műanyag zacskót használok), és kissé kiverjük. Meghintjük sóval és borssal. Mindegyik húsra 1-1 szelet sajtot és sonkát fektetünk, összehajtjuk, jól összenyomkodjuk, és hústűvel összetűzzük. A szeleteket kipanírozzuk.

A húsokat forró olajba fektetjük, és fedő alatt egyik oldalukat úgy 8 percig sütjük. Majd levesszük a fedőt, megfordítjuk a húsokat, és másik oldalukat további 5-6 percig sütjük. A kész, pirosra sült szeletekről papírkendővel leitatjuk az olajat. Krumplipürével, vagy szalma krumplival és salátával tálaljuk.

Ha úgy érzed, hogy a hússzeletek kezelésében, vagyis a „zsebmetszésben” nem vagy elég profi, akkor se ess kétségbe! Veregesd vékonyra a húst, terítsd rá a rávalókat és göngyöld fel, mint a palacsintát. A végeit szépen benyomkodod (mint a töltött káposzta töltelékénél a levelet), és a húst megtűzöd. Bár a receptek zöme fogvájót ír a tűzéshez ne fogvájót használj, hanem hústűt, azt sokkal könnyebb kibányászni a husiból!