Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Amerikai krémes


Hozzávalók:
Tészta: 7 tojássárgája 20 dkg cukor 20 dkg liszt 1 cs. sütőpor 2 evőkanál kakaó 13 evőkanál víz
Krém: 7 tojásfehérje 7-10 evőkanál cukor 2 cs. vaníliás puding 6 dl víz Teteje: 3-4 dl tejszín

Elkészítés:
Tészta: Összekeverjük a hozzávalókat, majd 180°-os sütőben kb. 20 percig sütjük. Krém: Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral.

A pudingot felfőzzük a 6 dl vízzel és még forrón összekeverjük a tojásfehérjével, majd ráöntjük a tésztára és még 10-15 percig sütjük szintén 180°-on.

Teteje: Felverjük a 3-4 dl tejszínt és a kihűlt tésztára kenjük, végül megszórjuk reszelt csokival.(A tepsi mérete: 27 x 37 cm)