Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Banános krémes


Hozzávalók: 4-5 banán, 8 tojás, 18 dkg porcukor, 3 evőkanál víz, 20 dkg liszt, fél sütőpor, 1 evőkanál kakaó
A krémhez: fél liter tej, 2 vaníliás puding, 25 dkg vaj, 18 dkg porcukor, 1 étcsoki lereszelve

Elkészítés: Alufóliával bélelt tepsibe tesszük a felszeletelt banánt. A tojássárgáját a porcukorral és a 3 evőkanál vízzel habosra kavarjuk és hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a felvert tojásfehérjét. Felét rátesszük a banánra, a másik felébe tesszük a kakaót. És így kell tenni a többire. Amikor megsült, kifordítom a tepsiből és lehúzom róla a fóliát.
Krém készítése: A tejben megfőzzük a pudingot, a vajat habosra kavarjuk a porcukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk. Ezt rákenjük a banán tetejére és a csokit ráreszeljük a krémre.