Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fehér krémes


Hozzávalók: 35 dkg liszt, 7 dkg zsír, 4 evőkanál cukor, 1 1/2 dkg szalalkáli, 2 egész tojás

Langyos tejjel összekeverjük (olyan tésztakeménység legyen, mint a 6 lapos) 3 lapot sütünk a tepsi hátán, ha vastagnak találjuk a lapot, 4-et is süthetünk belőle.

Krém: 25 dkg vaj, 30 dkg porcukor, ezt nagyon habosra keverjük (4 lap esetén 30 dkg vaj), 8 dl tej, lehet gyenge liter is, (ha 4 a lap), 2 vanília puding

Fentieket hidegen simára keverjük, s majd sűrűre főzzük, jó sűrűnek kell lenni, ha ez kihűl, a vajjal gyengén összekeverjük, s megtöltjük a lapokat.

Tetejét porcukorral sűrűn meghintjük, vagy csokoládémázat készítünk.