Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Ukrán krémes


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 ek méz, 1 tojás, 1 ek kakaó, 1 kk szalalkáli

Az összetevőket összegyúrjuk (ha túl kemény, egy pici tejjel lágyíthatjuk) és gáztepsi hátulján 2 lapot sütünk belőle.

Krém: 1/2 liter tejből és 10 dkg lisztből besamelmártást főzünk. 20 dkg margarint, 1 cs vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot habosra keverünk és a kihűlt besamellel alaposan összekeverjük. Az egyik lapra rákenjük a krémet, majd egy csomag babapiskótát belenyomkodunk. Szépen visszasimítjuk a krémet, hogy a piskótát eltakarja és a másik barna lapot is ráhelyezzük.

A tetejére csokimázat teszünk.

Egy éjszakát hagyjuk puhulni és másnap szeleteljük.