Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hagymás rétes


Hozzávalók: 70-80 dkg vöröshagyma, 1 csomag réteslap, 1 teáskanál pirospaprika, 1 tojás, 3 evőkanál búzadara, mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió-virág, 1 púpozott teáskanál só, ízlés szerint törött fekete bors, 3 evőkanál olaj + olaj a réteslap kenéséhez, kevés mustár

A vöröshagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk, meghintjük a pirospaprikával, és a tűzről levéve jól összekeverjük. Megsózzuk, megszórjuk törött borssal és a szerecsendió-virággal, majd állandó keverés közben langyosra hűtjük. Ezután keverjük bele a habosra vert tojást és a búzadarát. 10 percnyi pihentetés után az előkészített réteslapot megtöltjük a hagymás töltelékkel, majd szorosan felcsavarva előzőleg kikent sütőlemezre tesszük. A tetejét megolajozzuk, és forró sütőben pirosra sütjük.

Még melegen felszeleteljük.

Hidegen is, melegen is fogyaszthatjuk.