Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Plovdivi rétes


Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 25 dkg juhsajt, 4-5 paradicsom, só és törött fehér bors, ízlés szerint, olaj a réteslap kenéséhez, 4 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma

A réteslapot szétszedjük. Nedves konyharuhára terítünk 4 lapot (egymás fölé), és nagy tenyérnyi kockákra vágjuk. Darabonként olajjal megkenjük, a kocka közepére teszünk egy szelet sajtot, erre egy lehéjazott paradicsomkarikát. Megsózzuk, meghintjük őrölt fehér borssal, és a péppé zúzott fokhagymával. Kis darab vajat teszünk rá, és úgy csomagoljuk be, hogy a töltelék ki ne folyhasson.

Kikent sütőlemezre tesszük a csomagocskákat, tetejüket olajjal megkenjük, és forró sütőben pirosra sütjük.