Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Pulykamell tejfölös - mustáros szószban


Hozzávalók: fejenként 10-15 dkg pulykamell, 2 dl tejföl, 2 tk mustár, 3 közepes nagyságú paradicsom, 15 dkg füstölt sajt
Fűszerek: só, bors, vegeta, pulyka fűszerkeverék

Elkészítése: A megtisztított húsokat enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát megszórjuk a fűszerekkel és egy tűzálló tálban (kevés vizet és olajat aláöntve) fólia alatt kb. 15 perc alatt majdnem készre sütjük.
Ezután kivesszük és a húsokat vastagon megkenjük a tejfölben elkevert mustárral. Minden szeletre ráteszünk 2-2 karika paradicsomot és egy adag reszelt, füstölt sajtot. Fólia nélkül a sütőben további 10 perc alatt készre sütjük.
Köretnek tejfölös, sült karfiol ajánlott, de tört burgonya, párolt rizs és vajas zöldség egyformán illik mellé. A salátáról sem szabad megfeledkezni! Rendkívül finom étel.

Elkészítési ideje: 45 perc

Bárány Szilvi receptje