Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Pulykafasírt


Hozzávalók: darált pulykahús, áztatott zsemlye, vagy kenyér, só, bors, aprított hagyma, zúzott fokhagyma, pirospaprika, tojás
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A homogén masszából tyúktojásnyi gombócokat formálunk, és bő zsírban, vagy olajban kisütjük. Krumplipürével (Krumplipüré 03.) és valamilyen salátával tálaljuk.

Csütörtökön azonban az egyik boltban rám akaszkodott félkilónyi darált pulyka. Valamit kezdenem kellett vele, hát fasírtot gyártottam belőle a fenti recept szerint. Mivel utálom a mosogatást, úgy döntöttem, hogy sütőzacskóban készítem el. A keveréket beleborítottam a zacskóba, az egészet meg belegyömöszöltem egy püspökkenyér-formába. Kiválóra sikeredett! Döntöttem, máskor is alkalmazom ezt a módszert!