Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Főtt marha gombamártással


Beef with Mushrooms Sauce

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 40 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 1,2 mokkáskanál kakukkfű, 1 db babérlevél, 4 dl marhahúsleves, 0,8 dl vörösbor, ízlés szerint só és őrölt bors, 90 dkg marhahús

Elkészítése: Nagyobb lábasban melegítse fel a vajat. Dobja rá a felnagyolt gombát, és párolja puhára. Adja hozzá a szálasra vágott vöröshagymát, a felvagdalt fokhagymát, a paradicsompürét és a fűszereket. Forralja össze, majd keverje bele a levest és a bort. Ha újra felforrt, szórja rá a felkockázott húst. Fedő alatt, gyöngyözve főzze egy órán keresztül. Ekkor szűrőkanállal emelje tálba a puhára főtt húsokat. A visszamaradt ragut párolja mártássűrűségűre, majd turmixolja pépesre. Párolt rizs körettel adja a mártással leöntött húst asztalra.