Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sonka-tojás reggeli


Hozzávalók: 6 db császárzsemle, 3 szelet bacon, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 6 tojás, 0,6 dl tej, 3 szelet gépsonka, 3 szelet füstölt sajt

Elkészítése: A zsemléket alsó harmaduk magasságában vágja félbe. Az alsó részekből kaparja ki a belsejüket. (Ezt megszárítva elteheti más alkalomra.) Serpenyőben süsse ropogósra az elfelezett bacon szeleteket. Vegye azokat ki, csepegtesse le, és minden alsó zsemle-félbe illesszen egyet-egyet. A visszamaradt zsiradékra tegye rá a vékonyra szeletelt gombát, a finomra vágott hagymát és a felkockázott paprikát. Párolja öt percig, mialatt a gomba elfövi levét. Ekkor öntse rá a felütött és a tejjel alaposan elkevert, megsózott öntetet. Időnként megkeverve süsse, míg a tojás elveszti folyósságát, és kissé megszilárdul. Ossza a rántottát a zsemlékbe. Tegyen mindegyikre egy-egy elfelezett gépsonkát és sajtszeletet, végül grillsütőben olvassza rájuk a sajtot. Fedje le a tetejükkel, és melegen tálalja.