Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött gomba


Hozzávalók: 18 db champignon gomba, 1 evőkanál olívaolaj, 1 fej reszelt vöröshagyma, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 3 dkg darált dió, 5 dkg reszelt parmezán sajt, ízlés szerint só és őrölt bors, 1 mokkáskanál pirospaprika, fél-fél mokkáskanálnyi finomra vagdalt bazsalikom, oregánó és petrezselyem

Elkészítése Melegítse fel a sütőt 180 fokra. A megmosott gombafejeket csepegtesse le és tegye félre. Tönkjüket vagdalja apróra és a serpenyőben felmelegített olajon kezdje párolni. Amikor a gomba levet eresztett, adja hozzá a hagymákat és a diót. Folyamatosan kevergetve párolja puhára. A melegről húzza félre. Forgassa bele a többi hozzávalót és a fűszereket. Addig keverje, amíg tölthető krémet kap. A gombafejekbe ossza el a tölteléket. A tetejüket hintse meg kevés pirospaprikával. A meleg sütőben 20-25 perc alatt süsse puhára és pirosra. Melegen adja az asztalra.