Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Zöldséges rizottó


Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, 5 dkg gomba, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, 2,5 dl rizs, 5 dl csirkeleves, 1 dl víz, 1 köteg spárga, 5 dkg parmezán, 1 citrom reszelt héja

Elkészítése: Nagyobb lábosban melegítse fel az olajat, és a vékonyra szeletelt gombát és hagymát párolja puhára. Közben adja hozzá a zúzott fokhagymát is, valamint fűszerezze ízlése szerint. Szórja rá a rizst, és két percig párolja rajta. Öntse fel a levessel és a vízzel. Forralja fel, majd fedő alatt, gyöngyözve főzze puhára. Ha a rizs puha, szórja a tetejére a felkarikázott és előfőzött spárgát, és a citromhéjat. Negyedórát pihentesse fedő alatt, majd tálalja.