Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött csirkecombok


Hozzávalók: 6 db méretes, egész csirkecomb, 4 db zsemlye, 4 db főtt tojás, 20 dkg csirkemáj, 20 dkg gomba, 1 db tyúktojásnyi hagyma, vagy 2 db zöldhagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 3 db nyers tojás, 2 cs petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítése: A csirkecombokat hanyatt fektetjük, a húsos oldalukat sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. A bőrt óvatosan felfejtjük, hogy tölteni tudjuk.
A zsemlyéket szeletelve beáztatjuk, kinyomkodjuk. Belekeverjük az apróra vágott tojásokat és a petrezselyemzöldet. A májat, a hagymát, a fokhagymát és a megtisztított gombát vagy nagyon apróra vágjuk, vagy egy aprólyukú darálón ledaráljuk, a nyers tojásokkal együtt belekeverjük a töltelékbe.

A tölteléket az alaposan fellazított bőr alá betöltjük. Nem baj, ha kitüremkedik a bőr alól.

A tepsit kikenjük olajjal, a megtöltött combokat szépen elrendezzük benne, majd a combok bőrét só, granulált fokhagyma és pirospaprika keverékével beszórjuk.

Ha háztáji csirkecombot használunk, kevés vizet is töltünk alá, a bolti csirkéhez ez nem kell, annak úgyis elég magas a víztartalma.

Előmelegített sütőben 50-60 perc alatt piros ropogósra sütjük.
Hasábburgonyával, vagy krumplipürével tálaljuk.

Szilva, körte vagy barackkompótot adunk hozzá savanyúság helyett.
Természetesen bármilyen savanyúsággal is feltálalható!