Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Almás vagy meggyes pite Rozi módra


Hozzávalók: linzertészta az Omlós linzer receptje szerint, alma az Alma sütemények töltésére 01. vagy meggy, a Meggy, pincésen eltéve receptek szerint

Elkészítése: A tésztából két lapot sütünk. A tepsit kikenjük, belerakjuk az egyik lapot, ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket, majd a második lappal lefedjük, villával megszurkáljuk, tojással megkenjük, kisütjük és kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Almatöltelék
Elkészítése: Az almát kinyomkodjuk, őrölt fahéjjal, és ha kell, még porcukorral ízesítjük, majd egyenletesen elosztjuk az alsó lapon. 
A maradékból pedig almás palacsintát sütünk!

Meggytöltelék
Elkészítése: A pincés meggyet leszűrjük, a meggyszemeket egyenletesen elosztjuk az alsó lapon. A meggylé egy részét grízzel összekeverjük, megvárjuk, míg a gríz felszívja a lét, aztán ezt is szétterítjük a meggyrétegen, rátesszük a fedőlapot, villával megszurkáljuk, és kisütjük.