Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Barackos-szilvás sültcsirke


Hozzávalók: 4 db csirkemell-filé, 1-1 evőkanál vaj és olaj, 45 dkg szilvakompót, 12 dkg sárgabarack kompót, 1 mokkáskanál reszelt gyömbér, 1 db apró csípős paprika, 2 db alma, 1 evőkanál balzsamecet, ízlés szerint só és őrölt bors

Az összemelegített vajon és olajon az elfelezett filéket lassú tűzön, időnként megfordítva párolja puhára. Közben az apróra vagdalt kompótokat és hámozott almákat, a többi hozzávalóval ízesítve, kevés vízzel felöntve, gyöngyözve főzze pépesre. Emelje tálra a sült csirkemelleket. A visszamaradt zsiradékot keverje a mártásba, végül a húsokra öntve forrón tálalja. Párolt rizst adjon mellé.

Fordította Barna Aladár