Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Vödrös savanyúság


Elkészítése: Vödör aljára rakunk kaprot, bele 5 l hideg vizet, 1,5 l 10%-os ecetet, 30 dkg sót, 50 dkg cukrot, 1 cs. szalicilt, 1 cs koriander magot, 1 cs. mustármagot, 10 db babérlevelet, 50 szem egész, fekete borsot, és utoljára, amikor már benne van minden fűszer, 1 mk kénport. A kénpor fehéren tartja a savanyúságot. A zöldségeket tetszés szerint rakjuk az elkészített lébe (lehet uborka, paprika karfiol, sárgarépa, hagyma, kis dinnye, gyöngyhagyma, zöld paradicsom, patisszon, káposzta stb.), amikor összeérik, vagyis jó a savanyú, lehet fogyasztani, folyamatosan feltölteni, és ha lehet mindig alulra rakni az újabb anyagot.

A lé sokáig felhasználható.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje