Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Citromos-borsos csirkemell


Hozzávalók: 2 csirkemell-filé, 4 teáskanál méz, 1 db citrom, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál dijoni mustár, 2-2 mokkáskanál őrölt bors és só, 75 dkg saláta krumpli

A tálaláshoz: 1 fej brokkoli

A melleket vágja ketté, majd éles késsel kissé vágja meg. Dörzsölje be sóval és őrölt borssal. Egy tepsiben keverje össze a mézet, a citrom levét és reszelt héját, valamint a mustárt és a borsot. Forgassa bele a mellfiléket, és tegye félre 30-40 percre pácolódni. Ezután a meghámozott, félbevágott burgonyákkal rakja körbe a húst. Tolja a tepsit a 220 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Közben a rózsáira szedett brokkolit lobogó sós vízben 10 perc alatt főzze roppanósra. Amikor minden megpuhult, és ropogósra sült - tálalja a roppanósra főtt brokkolival körítve.

Fordította Barna Aladár