Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csibecomb gombamártásban


Hozzávalók: 2 fiatal csirkecomb, maréknyi friss zöldfűszer-keverék (rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, snidling, édeskömény), 2 gerezd fokhagyma, 4 kávéskanál dijoni mustár, 2 mokkáskanálnyi balzsamecet, 2 evőkanál olívaolaj

A tálaláshoz: 4 db gomba, fél fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint só és őrölt bors

Tűzálló tálban forraljon fel néhány deci vizet a belekevert zöldfűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Fektesse rá a fiatal csirkecombokat. Gyöngyözve főzze 4-5 percen keresztül. Hagyja a lében, fedő alatt kihűlni, majd emelje az előfőzött combokat tepsibe. Kenje meg a húsokat a mustárral. Locsolja meg a balzsamecet és az olívaolaj keverékével. Tolja a tepsit a 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsse ropogós pirosra a húsokat. Közben egy teflonos tálban, a forró olajon párolja a felszeletelt gombát, míg elfövi a levét. Szórja meg a petrezselyemmel, öntse rá a visszamaradt sütőlevet és ízesítse. Tálaláskor a gombával leöntött combokat kínálja friss zöldségsalátával.

Fordította Barna Aladár