Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Egér


SARKKÖRI TEJSZÍNES EGÉR
Hozzávalók: egy tucat kövér sarki egér, 1 fej vöröshagyma, citromlé, leveskocka, 2-3 dl fehérbor, 1 dl tejszín, vaj, só, bors

Elkészítése: Az aprított hagymát vajon megpároljuk, rádobjuk az előkészített, tisztított egereket és közepes tűzön megpirítjuk. Ne nagyon, mert az egérkék gyenge húsa hamar kiszárad. Hozzáadjuk a bort, és beletesszük a leveskockát. Sózzuk, borsozzuk, és puhulásig főzzük. Az egereket ekkor kivesszük a léből, tejszínt keverünk bele, és 2-3 percig főzzük. Citromlével ízesítjük és visszatesszük bele az egereket. Rizzsel tálaljuk!

Megjegyzem, a kép csupán illusztráció!