Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Ürge


ÜRGEPÖRKÖLT 01.
Hozzávalók: 6 öntött ürge, 5 fej hagyma, 3 nagy kanál pirospaprika, só, bors, 4 kanál lecsó, erős paprika

Elkészítése: Az ürgéket leforrázom, majd alaposan letisztítom, végül több váltás hideg vízben megmosom. Felvágom, kibelezem, majd hatfelé vágom. A zsíron aranyosra pirítom az apróra vágott hagymát, ráteszem a paprikát, majd az ürgedarabokat. Sózom, majd néhány keverés után lefedem és kis lángon tovább párolom, ha kell, kevés vízzel időnként felöntöm. Mikor már majdnem puha, borsozom, beleteszem a lecsót és az erős paprikát.
Galuskával, tarhonyával, vagy rizzsel tálalom.

ÜRGEPÖRKÖLT 02.
Elkészítése: Az ürgéket megnyúzzuk, feldaraboljuk, pörkölt alapra tesszük, ízesítjük, készre főzzük.
Nokedlivel vagy sós vízben főtt krumplival tálaljuk.