Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött kifli


Illusztráció

BOLOGNAI TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók: 4 db kifli, 12 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 2 gerezd fokhagyma, 3 g törött bors, 2 g kakukkfű, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 20 dkg főtt marhahús, 3 dkg paradicsompüré, 8 dkg reszelt sajt

Elkészítése: A finomra vágott vöröshagymát az olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket, sóval, zúzott fokhagymával, törött borssal, kakukkfűvel és vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Fedővel letakarva a zöldségeket puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a ledarált főtt marhahúst és a paradicsompürét. Nem erős tűzön jól összeforraljuk. A kifliket lapjával kettévágjuk, és az elkészített raguval megtöltjük. Tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben megpirítjuk.

GÉPSONKÁVAL TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók 4 személyre: 8 óriáskifli, 20 dkg gépsonka, 2 kávéskanál sűrített paradicsom, só, bors, 2 doboz májkrém, 2 tojássárgája, snidling vagy hagyma, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése: Az óriáskifli egyik végét megnyitjuk, a belsejét késsel óvatosan kiszedjük. A végét nem dobjuk el, a lezárásnál szükség van rá. A kifli üregét kétféle, gyorsan elkészíthető keverékkel töltjük.
A gépsonkát apró csíkokra vágjuk, sűrített paradicsommal összekeverjük, enyhén borsozzuk.
A dobozos májkrémet a tojássárgájával elkeverjük, apróra vágott snidlinggel vagy kevés hagymával ízesítjük, kicsit sózzuk.
Egyszerre elkészíthetjük mindkét tölteléket, a kifliket felváltva töltjük meg, a végével lezárjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és egymás mellé helyezzük a 8 töltött kiflit. 2 dl tejfölt gyorsan elkeverünk a reszelt sajttal, és a kiflire öntjük. Pár percre sütőbe tesszük.
Jó tudni! Ízléstől függően bármilyen reszelt sajttal (a füstölt erőteljesebb, karakteresebb ízű) készíthető.
Elkészítési idő: 30 perc

GOMBÁVAL TÖLTÖTT KIFLI
Elkészítése: 4 db magos kiflit hosszában kettévágunk, a beléből egy keveset kivájunk. 30 dkg apróra vágott gombát 1 reszelt hagymával 3 ek olajon megpárolunk, sózzuk, borsozzuk és 1 egész tojással elkeverjük. Ezzel megtöltjük a tepsiben egymás mellé fektetett kifliket, 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk őket, és 2 dl vizet alájuk öntünk a tepsibe. Előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogós falatokat kapunk.

GYÜMÖLCSÖS TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók: 8 kifli, 15 dkg túró, 2 dl tejföl, cukor, kapor, 2 alma, 1/2 csomag mazsola

Elkészítése: A kiflik végeit levágjuk, és áttoljuk rajtuk egy fakanál nyelét, hogy a közepük lyukas legyen. A túrót összekeverjük 2 evőkanál tejföllel, 1 evőkanál mazsolával, vágott kaporral, és ízlés szerint cukrozzuk. Egy hosszúkás jénait kivajazunk, és abba rakjuk a túrótöltelékkel megtöltött kifliket. Almaszeleteket, mazsolát szórunk a tetejére, és meglocsoljuk tejföllel. Előmelegített sütőben átforrósítjuk, és azonnal tálaljuk. A zöldséges húsgombóc leves után kitűnő második fogás.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
A kifli belét vágjuk apróra, és amikor a kifliket belerakjuk a jénaiba, tegyük közéjük.

MÁJKRÉMMEL TÖLTÖTT KIFLI
Elkészítése: Kiflik végeit levágjuk, és fakanállal üreget fúrunk beléjük. A kifúrt kifli beleket kevés tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Eldolgozzuk készen kapható libamájkrémmel, sóval, borssal, kis kockára vágott kemény tojással, csipetnyi mustárral és finomra vágott metélőhagymával. Megtöltjük az üregeket a keverékkel, és a párizsi szelethez hasonlóan bundázzuk, majd megsütjük.
Kiváló feltét, de különböző mártásokkal önálló ételként is fogyaszthatjuk.

PÁRIZSIS-SAJTOS TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók: 6 sós kifli, 10 dkg párizsi, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál tejföl, 1 főtt tojás, só, bors, szerecsendió

Elkészítése: A párizsit megdarálom és összekeverem reszelt sajttal, mustárral, tejföllel. Ízlés szerint fűszerezem, majd belekeverem a nagyon apróra felkockázott főtt tojást. A kiflik két csücskét levágom, a maradékot kb. 5 centis rudakra szelem. Fakanállal kitolom a belsejüket, és a helyére töltöm a párizsis tölteléket. Forró sütőben 6-8 percig sütöm. Melegen, ropogósan tálalom.

PÖRKÖLTTEL TÖLTÖTT KIFLI
Elkészítése: A szokásos módon pörköltet készítünk, majd levétől lecsurgatjuk és átdaráljuk. Kifliket félbevágunk, belüket kivájjuk, és a húspéppel megtöltjük. Néhány percre sütőben ropogósra sütjük. Közben a levét tejföllel átforraljuk.
Tálaláskor reszelt sajttal meghintjük, és a mártását melléöntjük, de vigyázzunk arra, hogy a kifliket ne áztassuk el.

RÁNTOTT TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók: 8 szikkadt kifli, 25 dkg kemény lekvár, 3 dl bor vagy tej, cukor, ízlés szerint
A panírozáshoz: liszt, 3 tojás
A sütéshez: olaj
A tálaláshoz: 16 dkg vaníliás porcukor

Elkészítése: A héjától lereszelt kifliket keresztben kettévágom. A belsejét egészben kiszedem, s az üreget lekvárral megtöltöm. A nyílást bezárom a kifli béllel, s a töltött kifliket rövid időre cukros borba vagy cukros tejbe áztatom, attól függően, hogy gyerekek is fogyasztanak-e belőle.
A beáztatott kiflik közül egyet-egyet lekvárral bekenve összeragasztok, s lisztben, felvert tojásban és a kiflimorzsában megforgatva bepanírozom.
Bő, forró olajban megsütöm, vaníliás porcukorral meghintve tálalom.

SERTÉSHÚSSAL TÖLTÖTT KIFLI 01.
Hozzávalók 12 db-hoz: 30 dkg liszt, 1 kk. só, 15 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, 2-3 ek langyos víz, 3 tojás
A töltelékhez: 1 közepes fej hagyma, 2 kk. olaj, 30 dkg darált sovány sertéshús, vagy sonka, 1-1 késhegynyi Vegeta és bors, 1 mk mustár, 1 kk. liszt, 2 tojás, 1 dl tejföl Tetejére: 1 tojás

Elkészítése: A lisztet megsózzuk, és a vajjal elmorzsoljuk. Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, a lisztbe ontjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Addig dagasztjuk, amíg közepesen kemény tésztát kapunk. Letakarva 30 percig kelesztjük. Ez alatt a hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és az olajban üvegesre sütjük. A darált húst hozzáadjuk, kevergetve megpirítjuk, fűszerezzük. A lisztet a töltelékbe keverjük, és 1 dl vizet öntünk rá. 2-3 perc alatt zsírjára sütjük, majd a tojásokkal elhabart tejfölt ráöntjük, és kocsonyásodásig sütjük. Utána a tűzről lehúzzuk és hagyjuk kihűlni. Közben a tésztát két részre osztjuk és egyenként kb. 3 mm vastagságú, kerek lappá nyújtjuk, majd derelyevágóval 6-6 egyforma háromszögre szabjuk. A tojásos-húsos tölteléket egy csíkban a tésztára tesszük, és kifli formájúra felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét fölvert tojással megkenjük. Ezután 20-25 percig pihentetjük, majd újra megkenjük, végül 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

SERTÉSHÚSSAL TÖLTÖTT KIFLI 02.
Hozzávalók: 6 kifli, 30 dkg sertéshús, 10 dkg sajt, 5 dl olaj, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 pörköltszaft-kocka, só és pirospaprika (ízlés szerint)

Elkészítése: A megmosott és feldarabolt húst ledaráljuk, majd az olajon üvegesre pirított, apró kockákra vágott, pirospaprikával megszínezett hagymához adjuk. Belemorzsoljuk a pörköltszaft-kockát és megsózzuk. Beletesszük a csíkokra vágott paprikát és a kockára vágott paradicsomot, majd készre főzzük. A kettévágott kiflik belsejét kiszedjük, majd ezt elmorzsolva, a szafttól kissé lecsöpögtetett pörkölthöz adjuk. Ha nem elég pépszerű, a szafttal segíthetünk az állagán. Ezután a kifliket megtöltjük a masszával és megszórjuk reszelt sajttal. A sajt megolvadásáig sütőben sütjük.

SONKÁVAL TÖLTÖTT KIFLI 01.
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojássárga, 1 dl tej, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, pirospaprika, só, 1 db tojás

Elkészítése: A lisztet átszitáljuk és a vajjal, tojássárgájával, sóval, kevés tejjel összegyúrjuk. Letakarva néhány percig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk. Kis háromszögletű darabokra vágjuk, megtöltjük a sonkával, kifli alakúra sodorjuk. Tojással megkenjük, és forró sütőbe tolva megsütjük.
Sonkatöltelék: a sonkát ledaráljuk, vagy apróra összevágjuk. Egy kevés vajjal összegyúrjuk és annyi pirospaprikát adunk hozzá, hogy szép rózsaszínű legyen.

SONKÁVAL TÖLTÖTT KIFLI 02.
Elkészítése: A mennyiségek csak kb. értendők, ízléstől és étvágytól függnek. 8 db kifli két végét levágjuk, a közepét három részre vágjuk, és egy fakanállal vagy vastagabb nyéllel lukat fúrunk a közepébe.
A töltelék: 25 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja, ugyanennyi párizsi, egy teáskanál mustár, kevés bors, egy dl tejfel és a levágott kiflivégek.
A tölteléket kétszer átdaráljuk. A lyukas kifliket megtömjük vele, a végüket reszelt trappista sajtba nyomkodjuk, az egészet kevés tejben megforgatjuk, a tetejét reszelt trappista sajttal megszórjuk és forró sütőben aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk, félszáraz fehérbor illik.

SPENÓTTAL TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 25 dkg hideg vaj, 1 teáskanál só, tetejére 1 tojás
A töltelékhez: 45 dkg spenót, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 5 dkg fenyőmag, 10 dkg sonka, 5 dkg mazsola, 2 evőkanál olaj

Elkészítése: A tészta feléből készítsünk sajtos kiflit, ehhez szükséges reszelt sajt (trappista, füstölt vegyesen) tejföl, vaj, esetleg juhtúró, só.
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd hidegben pihentetjük pár órát.
Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A spenótoshoz a hozzávalókat az olajon jól összepirítjuk. A sajtoshoz, a sajtot a tejföllel és vajjal elkeverjük, megsózzuk. A tésztát kinyújtjuk félujjnyi vastagra, 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk, a négyzetek közepére tölteléket halmozunk, félbehajtjuk, kifliket formálunk belőle, megkenjük tojással, és megsütjük.

TEJFÖLÖS SONKÁVAL TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók 1 főre: 2 kifli, 5-6 dkg sonka, 5 dkg sajt, 1,5 dl tejföl, bors

Elkészítése: A kifli két végét levágjuk és három egyenlő részre vágjuk. A közepébe fakanál nyelével lukat fúrunk. A tejfölt a ledarált sonkával és sok őrölt borssal kikeverjük, és ezt töltjük a kiflibe. Tűzálló tálra tesszük a kifliket, a tetejükre reszelt sajtot teszünk. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
Húsvét után a maradék sonka felhasználására ajánlott finom vacsora.

TÖLTÖTT KIFLI 01.
Hozzávalók: pörkölt, kiflik, főtt tojás, ecetes uborka

Elkészítése: Pörköltet készítünk, ledaráljuk pár főtt tojással, esetleg ecetes uborkát is reszelhetünk a töltelékbe. A kifliket félbe vágjuk, belét kiszedjük, és megtöltjük a masszával. Lefagyasztjuk Nagyon lassú tűzön átforrósítjuk. Érdemes nagyobb mennyiséget elkészíteni, és készen lefagyasztani, majd csak melegíteni. Finom vendégváró.

TÖLTÖTT KIFLI 02.
Hozzávalók: 11 db kifli, tej, 1/2 dl tejföl, 20 dkg darált parizer, 10 dkg bacon, 2 db tejszínes krémsajt, só, bors, ételízesítő, reszelt sajt és tejföl a tetejére

Elkészítése: 10 db kifli végét levágjuk, középen átvágjuk, belét kiszedjük, így kis kürtőcskéket kapunk. A kiflivégeket, a belét, és még egy kiflit tejbe áztatunk. Az ázott, kicsavart kiflihez hozzáadjuk a tejfölt, a darált vagy apróra vágott parizert és bacont, a tejszínes sajtot. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés ételízesítőt is szórhatunk bele, de akkor ne sózzuk meg. Jól összedolgozzuk, és beletöltjük a kiflikbe. A végeit tejfölbe és reszelt sajtba mártjuk, és lekent sütőlapra egymás mellé tesszük. Tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Melegen és hidegen is finom.

TÖLTÖTT KIFLI 03.
Hozzávalók: 8 kifli, 1 tejföl, 15-20 dkg reszelt sajt, 20 dkg gépsonka vagy virsli, 2 kiskanál sűrített paradicsom, 2 tojás sárgája, 2 doboz májkrém, 1 kisebb fej vöröshagyma, só, bors, vaj

Elkészítése: A kiflik egyik végét levágjuk, de nem dobjuk el. A belsejüket kikaparjuk. Majd kétféle tölteléket készítünk.
1. töltelék: A gépsonkát apró csíkokra vágjuk fel, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
2. töltelék: A májkrémet 2 tojás sárgájával simára kikeverünk, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk.
Ezzel a 2 töltelékkel felváltva töltögetjük meg a kifliket, és a végén a kis csücsökkel lezárjuk. Kivajazott hőálló tálba tesszük, és leöntjük a tejföl és a reszelt sajt keverékével. Közepes lángon 20 percig sütjük.

TÖLTÖTT KIFLI 04.
Hozzávalók: 6 vastagabb kifli, 1 nagy vagy 2 kis doboz löncshús, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, mustár, bors, só

Elkészítése: Vágjuk ketté a kifliket és a végüket is vágjuk le! A belüket fakanállal nyomjuk óvatosan ki. Vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk ki a kiflik falát! A belét aprítsuk fel(esetleg sütőben szárítsuk meg és morzsoljuk szét).
Ehhez keverjük hozzá a húst. Ízlés szerint ízesítsük mustárral, borssal, pici sóval. Keverjünk bele fél pohár tejfölt és egy kis reszelt sajtot. Ezt a tölteléket töltsük kiskanállal a kiflikbe. Ne tömjük nagyon meg őket, mert akkor a süléskor kifolyik a töltelék. A kifli végére is kenhetünk mutatóba, attól csinosabb lesz.
A kifli tetejét kenjük meg tejföllel és szórjuk meg sajttal. Addig süssük, amíg szépen megpirul a teteje.

TÖLTÖTT KIFLI 05.
Hozzávalók: 5 kifli, 1,5 pohár tejföl, 2 szelet füstölt tarja, kb. 15 dkg trappista sajt, só, fehérbors, szerecsendió

Elkészítése: A kifliket középen félbevágom, a belsejüket kiszedem. A sajtot lereszelem, a füstölt tarja szeleteket nagyon apró kockákra vágom. Egy kis tálkában összekeverem a sajtot, a tejfölt, a kockára vágott tarját, ízlés szerint sót, fehér borsot és kb. egy késhegynyi szerecsendiót. Ha nem elég sűrű, teszek még bele reszelt sajtot.
A masszát beletöltöm a kiflikbe és grillezem.

TÖLTÖTT KIFLI 06.
Hozzávalók: 5 kifli, 30 dkg darált hús, 1 tejföl, 10 dkg sajt, 1 fej hagyma, só, bors, színes paprika, ételízesítő

Elkészítése: A kiflik végét levágom és kiszedem a belét. Kevés olajban hagymát dinsztelek. Hozzá adom a darált húst, Sóval, borssal, színes paprikával, ételízesítővel ízesítem, 1/2 dl vizet öntök alá és 20 perc alatt készre főzöm. (mint a pörkölt) Mikor megfőtt a kifli belét belemorzsolom, összekavarom. Ezt a masszát beletöltöm a kiflikbe és egy tepsi aljára sorba rakom. A sajtot lereszelem, és pohár tejföllel elkeverem. Ezt ráöntöm a kiflikre. Előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütöm.

TÖLTÖTT KIFLI 07.
Hozzávalók: 1 kg párizsi, 0,5 kg lecsókolbász, 1 doboz tejföl, 1 ek mustár, majoránna, bors, só, ha valaki szereti a csípőset, akkor 1 ek Erős Pista, 30 db hagyományos egyenes kifli, egy kevés tej

Elkészítése: A kifliket 3 részre vágom és a belüket egy késsel kivájom. A belső részét meglocsolom egy kevés langyos tejjel. Nem kell eláztatni. Rövid ideig állni hagyom. A párizsit és a lecsókolbászt ledarálom, majd az áztatott kifli belet is ledarálom. Egy nagy tálba összerakom a hozzávalókkal, és alaposan összekeverem., A tölteléket a kifli darabok közepébe töltöm és a töltött darabokat tepsibe rakom, megkenem a tetejüket tejjel és rövid időre a sütőbe rakom.

TÖLTÖTT KIFLI 08.
Hozzávalók: 6 sós kifli, 10 dkg párizsi, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál tejföl, 1 főtt tojás, só, bors, szerecsendió

Elkészítése: A párizsit megdarálom és összekeverem reszelt sajttal, mustárral, tejföllel. Ízlés szerint fűszerezem, majd belekeverem a nagyon apróra felkockázott főtt tojást. A kiflik két csücskét levágom, a maradékot kb. 5 centis rudakra szelem. Fakanállal kitolom a belsejüket, és a helyére töltöm a párizsis tölteléket. Forró sütőben 6-8 percig sütöm. Melegen, ropogósan tálalom.

TÖLTÖTT KIFLI 09.
Hozzávalók 4 személyre: 8 óriáskifli, 20 dkg gépsonka, 2 kávéskanál sűrített paradicsom, só, bors, 2 doboz májkrém, 2 tojássárgája, snidling vagy hagyma, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése: Az óriáskifli egyik végét megnyitjuk, a belsejét késsel óvatosan kiszedjük. A végét nem dobjuk el, a lezárásnál szükség van rá. A kifli üregét kétféle, gyorsan elkészíthető keverékkel töltjük.
A gépsonkát apró csíkokra vágjuk, sűrített paradicsommal összekeverjük, enyhén borsozzuk.
A dobozos májkrémet a tojássárgájával elkeverjük, apróra vágott snidlinggel vagy kevés hagymával ízesítjük, kicsit sózzuk.
Egyszerre elkészíthetjük mindkét tölteléket, a kifliket felváltva töltjük meg, a végével lezárjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és egymás mellé helyezzük a 8 töltött kiflit. 2 dl tejfölt gyorsan elkeverünk a reszelt sajttal, és a kiflire öntjük. Pár percre sütőbe tesszük.
Jó tudni! Ízléstől függően bármilyen reszelt sajttal (a füstölt erőteljesebb, karakteresebb ízű) készíthető.
Elkészítési idő: 30 perc

TÖLTÖTT KIFLI 10.
Hozzávalók: 1 óriáskifli, 10 dkg párizsi, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál tejföl, 1 kemény tojás, só, bors, szerecsendió.

Elkészítése: A megdarált párizsit keverd össze a reszelt sajttal, add hozzá a mustárt és a tejfölt, valamint a kockára vágott kemény tojást. Ha simára keverted, ízesítsd tetszés szerint. Az óriáskifli két csücskét vágd le, a maradékot szeleteld 5 cm-es rudakra. Fakanállal told ki a belét, és helyére töltsd be a tölteléket. Forró sütőben 6-8 percig kell sütnöd. Azonnal tálald!

TÖLTÖTT KIFLI 11.
Elkészítése: Kiflik végeit levágjuk, és fakanállal üreget fúrunk beléjük. A kifúrt kifli beleket kevés tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Eldolgozzuk készen kapható libamájkrémmel, sóval, borssal, kis kockára vágott kemény tojással, csipetnyi mustárral és finomra vágott metélőhagymával. Megtöltjük az üregeket a keverékkel, és a párizsi szelethez hasonlóan bundázzuk, majd megsütjük.
Kiváló feltét, de különböző mártásokkal önálló ételként is fogyaszthatjuk.

TÖLTÖTT KIFLI 12.
Hozzávalók: 6 kifli, 20 dkg párizsi, 10 dkg kenőmájas, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg trappista sajt

Elkészítése: A kifliket hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk. A párizsit és a vöröshagymát kockákra vágjuk, összekeverjük a kifli belsejével, a kenőmájassal és ledaráljuk. Hat fél kiflit púpozva megtöltünk, reszelt sajttal megszórjuk, és tepsibe rakjuk.
Sütőben, nagy lángon addig sütjük, míg a reszelt sajt megolvad.

TÖLTÖTT KIFLI A LA KLEMI 01.
Hozzávalók: 6 kifli, 20 dkg párizsi, 10 dkg kenőmájas, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg trappista sajt

Elkészítése: A kifliket hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk. A párizsit és a vöröshagymát kockákra vágjuk, összekeverjük a kifli belsejével, a kenőmájassal és ledaráljuk. Hat fél kiflit púpozva megtöltünk, reszelt sajttal megszórjuk, és tepsibe rakjuk.
Sütőben, nagy lángon addig sütjük, míg a reszelt sajt megolvad.

TÖLTÖTT KIFLI A LA KLEMI 02.
A hozzávalók ugyanazok, mint az előző receptnél

Elkészítése: A kifliket keresztben félbevágod, levágod a végeket, a belsejét fakanállal kinyomod, az üregbe betöltöd a tölteléket (ehhez a recepthez a vaj dupláját használd), majd hűtőbe rakod, és amikor a töltelék megdermedt, karikákra vágod, és úgy tálalod.

TÖLTÖTT KIFLI (HEGYKÖZI ILI)
Hozzávalók 10 db kiflihez (háromba vágva, belét kifúrni): 1 db sertés májkrém konzerv, mustár, só, 3 db főtt tojás apróra vágva, bors, petrezselyemzöld, 1 db darált hús konzerv (Nagy löncs)

Elkészítése: A kifurkált kifliket megtöltjük a krémmel. Vastagon kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk. Sós tejföllel meglocsoljuk (bőven) majd reszelt sajttal megszórjuk. Addig sütjük lassú tűzön, amíg a sajt pirulni kezd.

TÖLTÖTT KIFLI MÁSKÉPPEN
Hozzávalók: 1 kg párizsi, 0,5 kg lecsókolbász, 1 doboz tejföl, 1 ek mustár, majoránna, bors, só, ha valaki szereti a csípőset, akkor 1 ek Erős Pista, 30 db hagyományos “egyenes” kifli egy kevés tej

Elkészítése: A kifliket 3 részre vágom és a belüket egy késsel kivájom. A belső részét meglocsolom egy kevés langyos tejjel. Nem kell eláztatni. Rövid ideig állni hagyom.
A párizsit és a lecsókolbászt ledarálom, majd az áztatott kifli-belet is ledarálom.
Aki szereti, egy kis füstölt húst vagy kolbászt is darálhat bele.
Egy nagy tálba összerakom a hozzávalókkal, és alaposan összekeverem.
A tölteléket a kifli-darabok közepébe töltöm és a töltött darabokat tepsibe rakom, megkenem a tetejüket tejjel és rövid időre a sütőbe rakom.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Nagyon jó vendégváró, mert már előző nap is el lehet készíteni, és amikor a vendég jön, csak sütni kell.

TÖLTÖTT KIFLI REGGELIRE
Hozzávalók: 5 kifli, 1,5 pohár tejföl, 2 szelet füstölt tarja, kb. 15 dkg trappista sajt, só, fehérbors, szerecsendió

Elkészítése: A kifliket középen félbevágom, a belsejüket kiszedem. A sajtot lereszelem, a füstölt tarja szeleteket nagyon apró kockákra vágom. Egy kis tálkában összekeverem a sajtot, a tejfölt, a kockára vágott tarját, ízlés szerint sót, fehér borsot és kb. egy késhegynyi szerecsendiót. Ha nem elég sűrű, teszek még bele reszelt sajtot. A masszát beletöltöm a kiflikbe és grillezem.

TÚRÓKRÉMMEL TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók: 4 óriás kifli, 40 dkg tehéntúró, 15 dkg ribizli, 5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, porcukor (ízlés szerint)

Elkészítése: A villával összetört túróhoz hozzáadjuk a kikevert vajat, vaníliás cukrot, a porcukrot és habosra keverjük. A ribizlit leszárazzuk, megmossuk, és a túrókrémhez keverjük. A hosszában kettévágott kiflik belsejét evőkanállal megnyomkodjuk, helyet készítve a tölteléknek. A tölteléket a kiflibe tesszük, és összezárjuk. Fogyasztás előtt 3 órán át fóliába csomagolva hűtőben tároljuk.

TÚRÓVAL TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók: 8 db lehetőleg egyenes kifli, 25 dkg túró, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás porcukor, a sütéshez olaj, a kifli tetejére még egy kevés porcukor

Elkészítése: A kiflik csücskét levágjuk, mindegyiket két darabra vágjuk,a belsejüket fakanál nyelével kitoljuk. A túrót kikeverjük a porcukorral és a vaníliás porcukorral, és a kiflikbe töltjük. Forró olajban megsütjük őket, tetejükre porcukrot szórunk.
Gyors és finom, teával akár vacsora is lehet.

VEGYESEN TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók: 6 kifli, 20 dkg párizsi, 10 dkg kenőmájas, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg trappista sajt

Elkészítése: A kifliket hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk. A párizsit és a vöröshagymát kockákra vágjuk, összekeverjük a kifli belsejével, a kenőmájassal és ledaráljuk. Hat fél kiflit púpozva megtöltünk, reszelt sajttal megszórjuk, és tepsibe rakjuk.
Sütőben, nagy lángon addig sütjük, míg a reszelt sajt megolvad.