Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Bounty receptek


BOUNTY-GOMBÓC ÉVI MÓDRA
Hozzávalók kb. 45-50 db golyóhoz: 1 dl víz, 17 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12,5 dkg vaj, 17 dkg kókuszreszelék, 14 dkg sovány tejpor

Elkészítése: A vízből és a kétféle cukorból szirupot főzünk, majd ha kész, hozzáadjuk a vajat és megvárjuk, míg kihűl.
Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a tejport, jól összekeverjük.
Én megvártam, míg teljesen kihűl a massza, aztán betettem a hűtőbe és ott volt egy teljes éjszakán át.
Reggel kivettem és gyorsan golyókat formáztam a masszából, tálcára tettem és visszatettem a golyókat a hűtőbe.
A csokizás előtt egy órával még a mélyhűtőbe is betettem a tálcányi golyót.
Végül következett a csoki bevonás, a zserbógombócoknál ismertetett módszerrel, amelyet ezúttal meg is örökítettünk, a jobb érthetőség kedvéért. Nem vitás, Maci nevét imába foglalhatjuk a hungarocell konyhai felhasználásának felfedezéséért.
Tehát: A tortabevonót/étcsokit egy kicsike lábosban gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Helyet csinálunk a pulton: bal kéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábos, jobb kéznél másik tálca, rajta a hungarocell. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábost kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, majd ha megdermedt a csoki, megesszük.

BOUNTY-MUFFIN
Hozzávalók: 15 dkg Bounty csoki feldarabolva, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakeményítő (lehet liszttel helyettesíteni), 2 teáskanál sütőpor, pici só, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 db tojás (fehérje külön habnak felverve), 1 evőkanál rum

Elkészítése: Külön összedolgozzuk a nedves, és külön a száraz hozzávalókat, majd a végén összekeverjük az egészet. A kis mélyedésekbe 1 evőkanál tésztát teszünk, belenyomjuk a csokit, és egy fél evőkanál tésztával befedjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

BOUNTY-SZELET 01.
Hozzávalók
Csokoládés felvert tészta: 15 db tojás, 0,25 kg liszt, 0,35 kg cukor, 0,5 dkg kakaó
Krém: 0,2 kg kókusz, 1 l tej, 0,25 kg cukor, 0,12 kg kukoricakeményítő

Elkészítése: Három, kakaós felvert lapot készítünk. Kisütjük, majd hűlés után felületét olvasztott csokoládéval vékonyan lekenjük. A kókuszt, a tejet és a cukrot vízgőzön felfőzzük, majd a tej egy részével elkevert kukoricakeményítőt is hozzáadjuk. Az elkészült és kihűlt krémet a felvert lapok közé töltjük. Szeletelés után tetszés szerint gyümölccsel felrakjuk.

BOUNTY-SZELET 02.
Hozzávalók:
Tészta: 8 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 25 dkg kókuszreszelék, kevés vaj és zsemlemorzsa.
Krém: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 tojássárgája, 10 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítése: A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük (a tepsi mérete lehetőleg 24 x 40 cm legyen), és zsemleszínűre sütjük. A krémhez a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot a tojássárgákkal kikeverjük. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és langyosan belekeverjük a krémbe. Egyenletesen elosztjuk a krémet a tésztán, olvasztott csokoládét csorgatunk rá, és felszeletelve kínáljuk.

BOUNTY SZELET 03.
Hozzávalók 4-6 személyre:
A tésztához: 15 dkg porcukor 25 dkg liszt 1 tojás 1/2 cs. Rama margarin 1 cs. sütőpor 1 ek kakaó
A kókuszos töltelékhez: 6 tojásfehérje 25 dkg porcukor 25 dkg kókuszreszelék
A sárga krémhez: 6 tojássárgája 3 ek liszt 3 dl tej 1/2 cs. Rama margarin 15 dkg porcukor
A mázhoz: étcsoki tortabevonó

Elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot készítünk. Az egyiket kikent tepsibe terítjük. A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és végül a kókuszt. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tésztára sárgakrémet kenünk, melyhez a tojássárgákat liszttel elkeverjük, és tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral elkevert margarinnal összedolgozzuk. Végül tortabevonóval vonjuk be a tetejét.

BOUNTY SZELET 04.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 sütőpor, 1 kanál kakaó, kevés tej

Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Két lapot nyújtunk belőle. A két lap közé tölteléknek 6 tojás fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük, 20 dkg kókuszlisztet vegyítünk bele. Együtt sütjük meg a lapokkal.
Krém: 4 tojás sárgáját, 2 csomag vaníliás pudingot és 2 vaníliás cukrot 1/2 liter tejben megfőzünk és kihűtjük. 15 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk és összemixeljük a kihűlt krémmel.
A tésztára rákenjük a krémet.
Csokimázzal vonjuk be a tetejét.

BOUNTY SZELET 05.
Hozzávalók: 20 dkg kókusz, 3 tojás fehérje, porcukor (tetszés szerint), csoki

Elkészítése: A 3 tojás fehérjét habbá verjük, a kókuszt és a porcukrot hozzákeverjük. A csokit felmelegítjük és megforgatjuk benne. Tegyük hűtőbe és miután megdermedt, már fogyaszthatjuk is!

BOUNTY SZELET 06.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 8 egész tojás, 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliás cukor citromhéj, 1 cs. vanília ízű nem főzős pudingpor, kakaópor, 4 dl tej, kókuszreszelék

Elkészítése: Elkészítjük a főzés nélküli pudingport 4 dl tejjel.
A margarint gépi habverővel simára keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a van. cukrot és a reszelt citromhéjat. A sütőport a liszttel elkeverjük. A tojásos masszához keverjük a sütőporos lisztet. Ennek a masszának a negyedét külön vesszük és kakaóport szitálunk bele. A sárgán maradt masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rákanalazzuk a kakaós masszát és márványozzuk. Ennek a tetejére osszuk el a pudingot és azt is márványozzuk. 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, még forrón szórjuk meg bőven kókuszreszelékkel.
36 x 27 cm-es tepsiben sütöttem.
Nagyon finom, puha, omlós kevert tészta.

BOUNTY SZELET 07.
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó, 2 tojássárgája, kevés tej

Elkészítése: A hozzávalók felhasználásával kevés tejjel tésztát gyúrunk. Két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtás után, tepsibe rakjuk.
Töltelék: 8 tojásfehérjéből, 20 dkg porcukorral habot verünk, és belekeverünk 25 dkg kókuszreszeléket. A tölteléket a tésztára simítjuk. A másik adag tésztából készült lappal befedjük, megszurkáljuk, megsütjük.
Krém: 6 tojássárgáját 2 vaníliás pudinggal és 3 dl tejjel csomómentesre keverünk, és gőz fölött megfőzünk. 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk és a kihűlt pudinggal összevegyítünk. A krémet a tészta tetejére kenjük és csoki reszelékkel vagy tortadarával megszórjuk.

BOUNTY SZELET 08.
Hozzávalók: 7 db tojásfehérje, 25 dkg cukor, 20 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál liszt

Elkészítése: A fehérjét felvered, belerakod a cukrot, majd a kókuszt és a lisztet. Nagy gáztepsibe sütőpapíron közepes sütőben megsütöd.
Krém: A 7 db tojássárgát összekevered, 2 evőkanál liszttel majd hozzáadsz 3 dl tejet, megfőzöd
Közben 1 cs margarint, 20 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kikeverjük. A kihűlt krémmel összekeverjük.
Ezt a krémet a kihűlt kókuszos lapra kenjük, hűtjük majd a tetejére csokimázat teszünk.
A csokimáz 10 dkg bevonócsoki + 4 evőkanál étolaj vízgőzön felolvasztva.

BOUNTY TORTA 01.
Hozzávalók:
Tészta: 4 tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl hideg víz, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 dkg kakaópor,
Töltelék: 4 dl habtejszín, 1 csomag vanília cukor, 3-4 evőkanál porcukor, 2 csomag habfixáló, 20 dkg kókuszreszelék
Máz: 2 evőkanál liszt, 15 dkg cukor, 3 evőkanál kakaó, 1/2 kávéskanál őrölt fahéj, 1,5 dl tej, 2 dl hideg víz,8 dkg vaj

Elkészítése: A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, a vizet lassanként csorgatjuk hozzá, majd belekeverjük a sütőporos, kakaós, szitált lisztet. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Egy tortaforma alját kivajazzuk, papírral béleljük, s beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 °C fokon kisütjük. Rácsra borítva, a papírt lehúzva róla hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a cukrokat, a habfixálót, majd a kókuszreszeléket. A tortalap tetejét kb. 1 cm vastagon levágjuk, belsejét kivájjuk. Kb. 1-1.5 cm vastag pereme maradjon. Beleöntjük a krémet, a tetejét ráillesztjük, és hűtőbe tesszük.
A mázhoz a vaj kivételével az alapanyagokat sűrűre főzzük, folytonos keveréssel. A tűzről levesszük a masszát, és elegyítjük a vajjal.
A tortát bevonjuk, s másnapig a hűtőben tartjuk. (A máz nem fog teljesen megdermedni.) Tálaláskor forró vízbe mártott, és szárazra törölt késsel szeleteljük.

BOUNTY TORTA 02.
Hozzávalók: 5 db tojás, 20 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 5 evőkanál víz, 3 evőkanál olaj
Kókuszos krém: 15 dkg kókuszreszelék, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 15 dkg margarin
Csokis krém: 1 csomag csokoládés pudingpor, 5 dkg cukor, 4 dl tej, 10 dkg margarin
Díszítéshez: 20 dkg csokoládé, kókuszreszelék

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 3 részével. Hozzáadjuk a vizet. A sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a fehérje már majdnem jó, hozzáadjuk a cukor 1 részét és így habosítjuk tovább. A tojásfehérje habot lazán összekeverjük a tojássárgájával. A lisztet eközben folyamatosan adjuk hozzá. Tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kb. egy óráig sütjük.
A kókuszos krémet úgy készítjük el, ahogy a pudingot szoktuk, de a tejet a kókuszreszelékkel forraljuk fel.
A csoki krémet is így készítjük el.
A kihűlt krémekhez hozzáadjuk, a kihabosított margarint.
A tortakarikát három részre vágjuk. Az első lapra a kókuszkrémet kenjük, a másodikra a csoki krémet. A maradék krémmel kívülről bekenjük a tortát.
A torta tetejét olvasztott csokoládéval áthúzzuk és rácsozzuk. Oldalát csoki darabokkal vagy kókuszreszelékkel panírozzuk be. A torta szélét a maradék kókuszkrémmel és csoki levelekkel díszítjük.

HÁZI BOUNTY
Hozzávalók: 25 dkg kristálycukor, 1,5 dl tej, 1/2 Rama, 1 ek zselatin, 10 dkg tejpor, 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: A cukrot, a tejet, a margarint és a zselatint összemelegítjük, majd belekeverjük a tejport és a kókuszt. Follpackkal bélelt őzgerincformába öntjük, és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük, és tortabevonóval bevonjuk.

MEGA - BOUNTY
Elkészítése: 40 dkg kristálycukrot 3 dl tejszínnel, 2 vaníliás cukorral, 10 dkg vajjal összekeverünk, 5 percig lassú tűzön főzzük. Kicsit lehűtjük, majd 25 dkg kókuszt, 1 csomag tejport keverünk hozzá. Kistányérokra tesszük, hogy kb. 1, 5 cm magas legyen a massza.
Ha kihűlt, keserű csoki mázat teszünk rá: 1 dl víz, 1 kanál porcukor 3 kanál kakaópor, fél vaj gőz fölött felfőzve.