Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Téli vitaminbomba


Hozzávalók: 2 db tv paprika, 1 pritamin, vagy piros kaliforniai, 3-4 db paradicsom, 20-25 dkg fehér retek, 1 lilahagyma, 2-3 savanyú uborka, 2 db alma, salátalé

Elkészítése: A paprikákat kicsumázzuk, hosszában negyedeljük és laskára vágjuk. A paradicsomokat ugyancsak negyedeljük, majd vékonyra szeleteljük.
A retket almareszelőn lereszeljük. Az egészet tálba rakjuk, lesózzuk, összekeverjük, rövid pihentetés után ráöntünk 2-3 ek olívaolajat, jól összekeverjük.
Salátalevet készítünk kevés ecettel, inkább édeskésebb legyen, mint savanyú. Ráöntjük az aprított zöldségekre, jól összeverjük. Hagyjuk állni.
Közben 2-3 savanyú uborkát felkockázunk, 2 savanykásabb almát meghámozunk, ugyancsak felkockázzuk és belekeverjük a félkész salátába.
Hűtőben hagyjuk érlelődni 1-2 napig, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
Sült és rántott húsokhoz egyaránt ízletes.