Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sütés nélküli almatorta


Hozzávalók: 1,5 kg alma, 2x20 dkg babapiskóta, 3 cs vaníliapuding, 4,5 dl víz, ízlés szerint cukor, fahéj, citromlé, 1 cs zselatin

Elkészítése: egy tortaformát vagy tepsit kirakunk babapiskótával, az almát lereszeljük és 2 dl vízben puhára pároljuk. A zselatint feloldjuk, a pudingot elkeverjük 2,5 dl vízben, mindkettőt az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük, közben ízlés szerint ízesítjük cukorral, fahéjjal, citromlével.
Összekeverjük, majd a felét a lerakott piskótára öntjük.
Lerakjuk a következő piskótaréteget, kicsit lenyomkodjuk, majd ráöntjük az alma másik felét, és elsimítjuk. Hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.
Ha kihűlt, 2-3 dl tejszínt felverünk, a tetejére kenjük, csokidarával megszórjuk. Párórányi pihentetés után szeleteljük. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, akkor lesz tökéletesen szeletelhető.
Tálalhatjuk úgy is, hogy előbb kockákra vágjuk, habrózsákat nyomunk a tetejére és megszórjuk csokidarával.