Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött paprika Klemi módra


Hozzávalók: 6-8 paprika, vagy üvegben eltett tölteni való paprika, fél kiló darált hús, 1 csésze rizs, hagyma, fokhagyma, só, bors, esetleg egyéb fűszerek ízlés szerint, 2-3 tojás, 1 l paradicsomlé, olaj, liszt

Elkészítése: A rizst olajon megpirítom, feltöltöm 3/4 adagnyi vízzel, reszelt hagymával és Vegetával ízesítem, és addig párolom, míg a levét elfövi. Közben a darált húst a fűszerekkel és a tojásokkal összekeverem.
A paprikákat kicsumázom, ereiket kikaparom, ha a rizs nagyjából kihűlt, összekeverem a hússal, és a paprikákba töltöm.
A maradékból gombócokat formálok. Közben sós vizet forralok, csak annyit, hogy a beletett paprikákat ellepje.
Ha a víz felforr, feltöltöm a paradicsomlé felével, ha újra forr, belerakom a maradék húsgombócokat is.
Készre főzöm. 2 kanálnyi lisztből rántást készítek, belekeverem a maradék paradicsomlét, sózom, cukrozom, felforralom, és a gombócokra töltöm.
Ha kell, még cukrozom. Óvatosan összerázogatom.