Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rizsfelfújt


Hozzávalók: 15 dkg rizs, 4 dl tej, 1 dl víz, 10 dkg cukor, 3 tojás, 2-3 vaníliás cukor, fél citrom lereszelt héja, só
A kenéshez: vaj vagy ráma, morzsa

Elkészítése: A megmosott rizsből egy csipet sóval, egy fél rúd vaníliával, vagy a vaníliás cukorral, a tejjel és a vízzel főzz közönséges tejberizst. Közben a tojások fehérjéből verj habot, a tojássárgákat pedig jól keverd ki a cukorral, egy evőkanál vajjal vagy rámával és a fél citrom lereszelt héjával. Ha a rizs langyosra hűlt, keverd hozzá a sárgákat, aztán forgasd bele a habot is.
Egy tűzálló tálat kenj ki, hintsd meg morzsával, s terítsd el benne a rizst. 
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd pirosra.

Málnaszörppel, vagy eperdzsemmel máris tálalhatod.