Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csokoládé-pudingos piskótatorta


Nejem erdélyi piskótát sütött. Kicsit elméreteződött a mennyiség, így aztán közel a fele megmaradt. Hogy ne menjen kárba a maradék, megszületett ez a tortarecept.

Hozzávalók: erdélyi piskóta, csokoládépuding, tej, ráma margarin, valamilyen régebbi lekvár

Elkészítése: A piskótát körömnyi darabokra vágjuk, egy gömbölyű fémtálba rétegezzük. Egy sor piskóta, rá a rámával kikevert meleg puding, lekvárdarabok következnek, újabb piskótasor, puding, stb. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Hideg helyen megdermesztjük, majd a tálból kiborítva tortaként szeleteljük.
Kerülhet rá tejszínhab és csokidara is, de ezek nélkül is finom.