Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Vikidál Gyula


CSUKAPÖRKÖLT NOKEDLIVEL
Hozzávalók: 1 kg csukafilé, 4 fej vöröshagyma, olaj, pirospaprika, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, csípős paprika, fokhagyma, halak fűszerkeverék, só 1,5- 2 dl száraz vörösbor
Elkészítés: A halfiléket fokhagymás olajjal bekenem, és kb. 4 órára hűtőszekrénybe teszem, majd apró szeletkékre vágom.
A finomra vágott hagymát olajban megpárolom, megszórom paprikával, majd belekeverem a felkarikázott paprikát és a kockára vágott paradicsomot. Ízlés szerint erős paprikát, fokhagymát, sót, halak fűszerkeveréket adok hozzá. Fedő alatt félpuhára párolom, majd hozzáöntöm a vörösbort. Kevergetni nem szabad, csak rázogatni, mert különben összetörik a hal. Fedő nélkül párolom készre, hogy a leve elfőjön, és a kész pörkölt szaftos legyen. Tálaláskor nokedlivel körítem, igény szerint tejföllel meglocsolom.
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

*************************************************************
1965-ben indult zenei pályája, először az Iris, majd a Gemler, Pop, Recorder, Gesarol és Pannónia zenekarok tagja volt. 1974-ben csatlakozott a P. Mobilhoz (a Gesarol utódjához), ez az együttes hozta meg számára az országos hírnevet. Később a Dinamit, a P. Box és az MHV együttesekben is énekelt. Színészként első szerepét, a Városmajorban bemutatott, Máté Péter-S. Nagy István: Krízis című produkciójában kapta. A darab megbukott, őt viszont felfedezték a színház számára. A következő szerepet az István, a király című rockoperában kapta, ő alakította Koppányt. 1992-től a Madách Színház társulatának tagja. Színészi munkája mellett 2008-ig a Boxer, 2008-2009-ben pedig a Mobilmánia együttesben énekelt, utóbbiban 2010-től alkalmanként vendégszerepel.

Forrás: DPG, Wikipédia