Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tupelo-féle csirke


Hozzávalók: 2,4 dl kukoricapehely, 2 teáskanál durvára tört erőpaprika, 1 teáskanál Cayenne bors, 1 teáskanál köménymag, 1 teáskanál só, fél teáskanál pirospaprika, negyed teáskanál hagymapor, késhegynyi fokhagymapor, 1 tojás, 2 dl tej, 45 dkg csirkemell filé, 2,4 dl liszt, 1 l olaj

A mézes-mustáros mártáshoz: 0,6 dl majonéz, 1,5 teáskanál mustár, 2 teáskanál méz, késhegynyi paprika

A barackmártáshoz: 2 evőkanál dijoni mustár, 1 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál méz

Elkészítése: Keverje ki külön tálkákban a mártogatós mártásokat, és letakarva tegye hűtőszekrénybe a felhasználásig. Keverje össze a kukoricapelyhet, a szárított paprikát, a fűszereket és a hagymaporokat. Üsse fel a tojást, és keverje ki a tejjel. Öntse tálba a lisztet.
Vagdalja a csirkemelleket hosszában bő 1 centi széles csíkokra.

Forrósítsa fel az olajat 180 fokra. Sorba panírozza be a húsokat a következő sorrendben: liszt, tojás, liszt, tojás, kukoricapehely.
A száraz keverékekbe kissé nyomkodja meg, hogy alaposan bevonja a panír a húsokat.
A bő, forró olajban süsse arany-barnára 4-5 perc alatt. Csepegtesse le, majd melegen tálalja a hideg mártásokkal.