Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Banánsaláták


BANÁNSALÁTA 01.
Hozzávalók: 1 dl ketchup, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál reszelt vagy nagyon finomra vágott zöldhagyma, 2 evőkanál finomra vágott zellerzöld, 2 kávéskanál Worchestershire mártás vagy bármilyen ételízesítő, 4-6 banán szeletelve

Elkészítése: Jól keverjük össze a hozzávalókat (lehet elektromos mixerrel is), és a legvégén óvatosan (hogy széjjel ne törjenek) kézzel keverjük bele a banánszeleteket. Legalább 30 percig tartsuk hűtőben. Salátalevélen, salátás tányérokban tálaljuk előételként.

BANÁNSALÁTA 02.
Elkészítése: A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk. Egy nagy tálba lerakjuk, és soronként meglocsoljuk Maraschinoval vagy chartreuse-zel.

TRÓPUSI GYÜMÖLCSSALÁTA ZÖLD KRÉMMEL (GHANA)
Hozzávalók: 3 felkarikázott banán, 3 hámozott mandarin, 2 hámozott narancs, 1 érett avokádókörte, 1-2 csepp mandulaaroma, 2 dl tejszín, 2 ek porcukor

Elkészítése: Fejtsük le a mandarin- és narancsgerezdek hártyáit, tegyük tálba a banánnal együtt.
Vágjuk hosszában ketté az avokádót, szedjük ki a magot, kiskanállal a húsát és szitán törjük át. Verjük kemény habbá a tejszínt a porcukorral, keverjük el az avokádóval és mandulaaromával, öntsük a gyümölcsre. Azonnal tálaljuk.