Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Cinnabon-féle receptek


Cinnabon-féle fahéjas tekercs
(Cinnabon Cinnamon Roll)
Hozzávalók:
A tésztához: 0,6 dl víz, 2,4 dl szobahőmérsékletű tej, 1 tojás felverve, 0,6 dl puha vaj, 1 evőkanál cukor, fél teáskanál só, 1 l teljes kiőrlésű liszt, 2 zacskó vanília pudingpor, 1 evőkanál sütőpor
A kenéshez: 2,4 dl barna cukor, 1 evőkanál fahéj, 0,6 dl lágy vaj
A krémhez: fél teáskanál fahéj, 12 dkg natúr lágy sajtkrém, 0,6 dl vaj, fél teáskanál vanília aroma, fél evőkanál tej, 3,5 dl porcukor

Elkészítése: A tésztához a felsorolás sorrendjében adja a hozzávalókat egy tésztakeverő tálba. Közben közepes sebességgel folyamatosan keverje az elektromos keverő. Lisztezett deszkán nyújtsa 4070 centiméteres téglalappá. (Amennyiben élesztőt is kevert a tésztába, hagyja pihenni 15-30 percet.) A tészta kenéséhez egy tálban keverje össze a fahéjat és a cukrot. A puha vajat kenje fel a tésztára, és szórja meg a fahéjas cukorral. A hosszabb oldal felől tekerje fel a tésztát. Éles késsel vagdalja a roládot kétujjnyi vastag karikákra. Helyezze a vágott felületükkel lefelé sütőlapra a darabokat, egymástól 3-4 centi távolságra. Takarja le, és meleg helyen hagyja pihenni egy órát. A kelés után a süteményeknek egymáshoz kell érniük. Süsse 175 fokon 15-20 percig, amíg aranybarna lesz. Közben alaposan keverje össze a krém hozzávalóit. Ezt a krémet azonnal kenje a sütőből kivett forró tekercsekre.
Ennek a receptnek a tésztáját kenyérsütő gépben ragyogóan el lehet készíteni. Az íze tökéletesen megfelel az eredeti Makara Cinnamon hagyományos süteményének.

Cinnabon® hidegrázás
(Cinnabon® Icescape®)
Alaposan a zúzott jeget, és ízlése szerint az aromát, amíg szinte pépessé válik. Kedvenc italát ezzel ízesítheti, mintha fagylalttal tenné. Ebben a receptben használhat a keverékhez tejszínes sűrített tejet is. Ettől még krémesebb lesz, szinte, mint az eredeti.

Hozzávalók:
Az epreshez: 2,4 dl víz, 0,6 dl cukor, 7 dl tört jég, 0,8 dl fagyasztott eper, 1,2 dl sűrített tej tejszín keverék, 0,6 dl citromlé, 0,6 dl eper aroma
A narancsoshoz: 7 dl tört jég, 2,4 dl víz, 1,6 dl narancsszörp, 1,2 dl sűrített tej-tejszín keverék, 2 evőkanál cukor
A Mochalatta-hoz: 7 dl tört jég, 2,4 dl víz, 1,6 dl erős feketekávé, 1,2 dl sűrített tej-tejszín keverék, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál csokoládé szirup

Elkészítése: Keverje össze a vizet és a cukrot, amíg teljesen felolvad. Adja hozzá a többi kelléket, és nagy sebességgel keverje krémessé. Kínálja 3 decis poharakban.