Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hard Rock Cafe®-féle receptek


Hard Rock Cafe®-féle Grillezett bab
(Hard Rock Cafe® Bar-B-Que Beans)
Ha szereti a sültbabot, akkor a világ egyik legnagyobb étteremláncának most következő utánzata pont Önnek szól. Ezt valóban nagyon könnyű elkészíteni, csak minden összetevőt egy lefedhető tűzálló edénybe kell szórni, és másfél óra múlva kész is a finom étek. Egyetlen különleges összetevő a maradék sült hús. Ha ilyen nincs, nyugodtan elhagyhatja, ám ebben az esetben adjon hozzá egy kevés főtt bacont. 

Hozzávalók: 90 dkg konzerv bab (levével), 2 evőkanál víz, 2 evőkanál kukoricakeményítő, 1,2 dl ketchup, 0,8 dl ecet, 0,6 dl barna cukor, 2 evőkanál vagdalt hagyma, 1 teáskanál mustár, késhegynyi chili por, negyed-negyed teáskanál só és durvára őrölt feketebors, 15 felcsíkozott főtt hús (bacon)

Elkészítése: Melegítse elő a sütőt 185 fokra. Öntse levével együtt a babot az edénybe. Keverje hozzá a vízben feloldott keményítőt. Adja hozzá a többi alkotórészt, és takarja le. Tegye a sütőbe legalább 90 percre, míg a bab megfő, és kellően besűrűsödik az étel. (Közben félóránként keverje meg.) Ha kész, vegye ki a sütőből, és tálalás előtt hagyja 5-10 percet fedő nélkül hűlni.

Hard Rock Cafe®-s Házi csirkeleves tésztával
(Hard Rock Cafe® Homemade Chicken Noodle Soup)
Az tuti, hogy a valaha is evett csirkelevesek legjobbjának receptjét adom most közre. Ülj le kényelmesen és élvezd ezt a cseréptálkában felkínált, csodás levest.

Hozzávalók: 45 dkg csirkemell-filé, 45 dkg csirkecomb-filé, olaj, 2 evőkanál vaj, 2,4 dl reszelt hagyma, 1,2 dl zeller (apróra kockázva), 1 l csirke alaplé, 4 dl víz, 2,4 dl sárgarépa (csíkokra vágva), 1 teáskanál só, fél-fél teáskanál őrölt bors és vagdalt petrezselyem, 14 dkg cérnametélt
A tálaláshoz: vagdalt zellerlevél

Elkészítése: Melegítse elő a sütőt 190 fokra. A kisebb darabokra vágott csirkehúsokat gyengén locsolja meg olajjal, majd tepsibe rendezve tegye a sütőbe. Süsse 25 percig, majd vegye ki a sütőből, és tegye félre kihűlni. Közben egy nagy fazékban olvassza fel a vajat. Négy-öt percig párolja benne a zöldségeket, de ne hagyja megbarnulni azokat. Vágja vékony csíkokra a megsült csirkehúst, adja a zöldségekhez. Öntse fel a csirkelevessel és a vízzel, majd fűszerezze. Forralja fel, majd takarékra véve a meleget, és letakarva az edényt főzze 30 percen át, amíg minden eleme megpuhul. Végül főzze bele a tésztát, és a vagdalt zellerrel megszórva, forrón tálalja.

Hard Rock Cafe®-s Kelkáposzta-saláta
(Hard Rock Cafe® Cole Slaw)
Ha az eredeti, hamisítatlan Hard Rock Cafe®-s húsos szendvicsét rendeled, mindig ezzel a zamatos, kitűnő salátával tedd. E nélkül nem élvezheted a szendvics minden rejtett ízét. Fenemód egyszerűen elkészítheted otthon is. Ám ne feledd! A fogyasztás örömei előtt, a saláta összekeverése után - mindenképpen legalább egy éjszakát hűtőszekrényben kell érlelni! 

Hozzávalók: 3,2 dl majonéz, 3 evőkanál ecet, 4 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál tej, csipet só, 1 fej csíkokra vagdalt kelkáposzta, 1,2 dl reszelt sárgarépa

Elkészítése: A kelkáposzta és a sárgarépa kivételével, elektromos mixerrel keverje simára valamennyi összetevőt. Forgassa bele a zöldségféléket. Letakarva tegye fogyasztás előtt egy éjszakára hűtőszekrénybe. Ezt követően 24-48 órán keresztül a legfinomabb.

Hard Rock Cafe® Narancs fagylaltja
(Hard Rock Cafe® Orange Freeze)
Íme egy gyors édesség, amit a Hard Rock Cafe®-k szerte a világon felszolgálnak. Csupán néhány összetevő - és villámgyors keveréket készíthet. Csúcs lehet ez egy forró napon!

Hozzávalók: 4,8 dl narancsszörp, 2,4 dl friss narancslé, 0,6 dl tej, 1 szál fodormenta

Elkészítése: A fodormenta kivételével öntse az alapanyagokat mixerbe, és 15 másodperc alatt keverje habosan egyneművé. Közben le-leállíthatja, és újra indíthatja a mixert, a tökéletesebb elegyedés érdekében. Öntse hűtött, magas poharakba, szórja meg a vagdalt fodormenta levelekkel, és azonnal kínálja.

Hard Rock Cafe® Tupelo-féle csirke
(Hard Rock Cafe® Tupelo Style Chicken)
A világ egyik legnagyobb tematikus étteremlánca emléket állított Elvis Presley-nek szülővárosában ezzel a két-mártogatós csirkecombos étellel. Megpróbálták a Király után elnevezni, “Elvis-féle csirké“-nek, de később inkább a szülővárosa, Tupelo nevére keresztelték ezt a banános, mogyorós, baconos étket.

Hozzávalók: 2,4 dl kukoricapehely, 2 teáskanál durvára tört erőpaprika, 1 teáskanál Cayenne bors, 1 teáskanál köménymag, 1 teáskanál só, fél teáskanál pirospaprika, negyed teáskanál hagymapor, késhegynyi fokhagymapor, 1 tojás, 2 dl tej, 45 dkg csirkemell filé, 2,4 dl liszt, 1 l olaj
A mézes-mustáros mártáshoz: 0,6 dl majonéz, 1,5 teáskanál mustár, 2 teáskanál méz, késhegynyi paprika
Az barackmártáshoz: 2 evőkanál dijoni mustár, 1 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál méz

Elkészítése: Keverje ki külön tálkákban a mártogatós mártásokat, és letakarva tegye hűtőszekrénybe a felhasználásig. Keverje össze a kukoricapelyhet, a szárított paprikát, a fűszereket és a hagymaporokat. Üsse fel a tojást, és keverje ki a tejjel. Öntse tálba a lisztet. Vagdalja a csirkemelleket hosszában bő 1 centi széles csíkokra. Forrósítsa fel az olajat 180 fokra. Sorba panírozza be a húsokat a következő sorrendben: liszt, tojás, liszt, tojás, kukoricapehely. A száraz keverékekbe kissé nyomkodja meg, hogy alaposan bevonja a panír a húsokat. A bő, forró olajban süsse arany-barnára 4-5 perc alatt. Csepegtesse le, majd melegen tálalja a hideg mártásokkal.