Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Outback Steakhouse® receptek


Outback Steakhouse® Cézársaláta-öntet
(Outback Steakhouse® Caesar Salad Dressing)
Ennek a világszerte ismert salátának a legfinomabb öntetével ennél az amerikai étteremláncnál találkoztam. Bár üzletekben nem kapható, ám házilag is igen egyszerűen és élethűen előállítható. Az külön jó benne, hogy sokáig, heteken át eltartható a hűtőszekrényben (feltéve, ha közben el nem fogy).

Hozzávalók: 2,4 dl majonéz, 0,6 dl tojáspor, 0,6 dl reszelt parmezán, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál olívaolaj, 1,5 evőkanál citromlé, 1 evőkanál szardella paszta, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 teáskanál cukor, fél teáskanál durvára tört bors, negyed teáskanál só, negyed teáskanál vagdalt petrezselyem

Elkészítése: Valamennyi összetevőt egy közepes tálban alaposan keverjen egyneművé. Zárt edényben tegye néhány órára fogyasztás előtt hűtőszekrénybe. A maradékot tárolja, ameddig bírja.

Outback Steakhouse® Farmersaláta-öntete
(Outback Steakhouse® Ranch Salad Dressing)
A Farmersalátát a legtöbb helyen ismerik. Ám ezt az öntetet hozzá már kevesebben. Próbálja ki, meglátja, még a megszokott salátája is újjászületik.

Hozzávalók: 1 teáskanál tejszínes krémsajt, 2,4 dl majonéz, 1,2 dl tejszín, 1 teáskanál durvára őrölt feketebors, késhegynyi pirospaprika, fél teáskanál fokhagymapor

Elkészítése: Valamennyi összetevőt alaposan keverjen ki. Takarja le, és fogyasztás előtt legalább fél órára tegye hűtőszekrénybe.

Outback Steakhouse®-féle Korall-zátony
(Outback Steakhouse® Coral Reef)
Ezt a receptet akár a háziorvos is felírhatná, forró nyári estékre. A lágy, gyümölcsös ízek a robbanóanyag erejével terjednek szét a koktélban, barátságban a Tequilaval.

Hozzávalók: 5 cl arany Tequila, 3 cl Triple Sec, 0,8 dl édes-savanyú keverék, 0,8 dl áfonyaszörp, 0,1 cl Grand Marnier likőr, 1 gerezd zöldcitrom (meghámozva), ízlés szerint tengeri só

Elkészítése: Ha a Tequilához szokásos sót is kívánja az italhoz, akkor először a megnedvesített koktélos pohár peremét nyomja tengeri sóba. Ezután tegyen jeget a pohárba. Öntse bele a Tequilát, majd a Triple Secet, azután az édes-savanyú keveréket. Erre következik az áfonyaszörp, úgy, hogy a pohár harmadáig érjen az ital. Keverje össze. A tetejére óvatosan öntse rá a likőrt, díszítse a citromgerezddel, s kínálja szívószállal.

Outback Steakhouse®-féle Pompás hagyma
(Outback Steakhouse® Bloomin’ Onion)
Hozzávalók:
A bundázáshoz: 0,8 dl kukoricakeményítő, 3,6 dl liszt, 2 teáskanál zúzott fokhagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 7 dl sör, 8 vöröshagyma,
A mártáshoz: 4 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál fokhagymapor, fél teáskanál fehérbors, 2,4 dl majonéz, 1,2 dl paradicsompüré, 1 teáskanál chili krém

Elkészítése: Keverje össze a keményítőt, a lisztet és a fűszereket. Alaposan keverje el a sörrel, hogy jó sűrű tésztát kapjon. Negyedelje a hagymákat, de ne vágja teljesen végig, azok maradjanak egyben. Mártsa a tésztába. Bő, forró olajban süsse hirtelen arany-barnára. Csepegtesse le. Forrón tálalja a majonézes mártással.

Outback Steakhouse® Foltos kenguruja
(Outback Steakhouse® Wallaby Darned)
Az étteremlánc gyümölcsös itala, vagyis a “Csodás barack a jég alatt, barack-lével, pezsgővel és Smirnoff vodkával” mindennél népszerűbb.

Hozzávalók: 2 nagy barack vékonyan szeletelve, 1 dl pezsgő, 2 dl őszibarack-lé, fél dl vodka, 2-3 jégkocka

Elkészítése: Valamennyi összetevőt tegyen egy turmixgépbe.  Legalább fél percig turmixolja, amíg a jég is teljesen összetörik, és krémes keveréket kap. Keskeny, hosszú vermutos pohárba öntve kínálja.

Outback Steakhouse® Kéksajt öntete
(Outback Steakhouse® Bleu Cheese Dressing)
Aki sűrűn előfordul ezen étteremlánc vendéglátóhelyein, bizton találkozott ezzel a különleges ízű, krémes salátaöntettel. Használja hát ezt a receptet, ha valamilyen rendkívüli mártást szeretne készíteni.

Hozzávalók: 2,4 dl majonéz, 2 evőkanál tejszín, 10 dkg összetört rokfort sajt, késhegynyi őrölt bors, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kávéskanál reszelt vöröshagyma

Elkészítése: Valamennyi összetevőt villával keverjen simára egy közepes tálban. Félórára lefedve tegye hűtőszekrénybe fogyasztás előtt. Salátára, panírozott húsok mellé mártogatósnak kitűnő.