Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Pirított csirke fokhagymás pirítóssal


Hozzávalók: 5 dkg vaj, 45 dkg csirkemell-filé, 15 dkg gomba, 1 evőkanál liszt, 3 dl csirkeleves, 5 evőkanál főzőtejszín, 2 kávéskanál mustár, 1 teáskanál morzsolt tárkony, 5 szelet kenyér, 1 gerezd fokhagyma

A vaj felét olvassza fel egy serpenyőben. Dobja rá a vékony csíkokra darabolt csirkemellet, és pirítsa addig, míg a hús kissé megbarnul. Ekkor tegye hozzá a vékonyan felszeletelt gombát, és párolja tovább pár percig. Fokozatosan csurgassa rá a csirkelevest. Forralja fel, majd sózza, keverje hozzá a mustárt, a liszttel elkevert tejszínt és a tárkonyt. Forralja össze, majd simítsa tűzálló tálba a ragut. Takarja be a zúzott fokhagymával kikevert vajjal megkent kenyérszeletekkel. Tolja 30 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe, míg a teteje ropogó barnára sül.

Fordította Barna Aladár