Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Pulykapörkölt tésztával


Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb-filé, 1-1 db kisebb zöld és piros húsú paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 4 db paradicsom, 10 db fekete olívabogyó, 1 kávéskanál friss bazsalikom, 1-1 evőkanál vaj és olívaolaj, ízlés szerint só és őrölt bors, 25 dkg spagetti, 10 dkg parmezán

A vajat az olívaolajjal melegítse össze. Dobja rá a csíkokra vágott húst, és meg-megkeverve, fedő alatt barnulásig pirítsa. Közben másik edényben, kevés olajon párolja üvegesre a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Adja hozzá a felcsíkozott paprikákat, és pár percig párolja tovább. Ekkor borítsa bele a vékony gerezdekre szabdalt paradicsomokat és olívabogyókat. Ízesítse sóval és borssal. Amikor már kellően levet eresztett a paradicsom, keverje a raguba a húst. Gyöngyözve főzze puhára. Ha elkészült hintse meg a vagdalt bazsalikommal. Rövidre törve a tésztát, sós, lobogó vízben főzze ki, végül reszelt sajttal megszórva tálalja.

Fordította Barna Aladár