Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Ropogós csirkemell


Hozzávalók: 1 kg csirkemell-filé, 4 evőkanál liszt, 2-2 kávéskanál pirospaprika és őrölt kömény, 1-1 kávéskanál kurkuma és őrölt koriander, 2 kávéskanál őrölt kömény, 1 mokkáskanál őrölt bors, ízlés szerint só, 4 dl evőkanál majonéz, 2 gerezd fokhagyma

A csirkemell-filéket vágja két centis kockákra. A száraz alkotórészeket öntse nejlon zacskóba. Tegye bele a húskockákat és alaposan összerázva panírozza azokat. Forró, bő olajban süsse ropogósra. Szűrőkanállal kiemelve a zsiradékból csepegtesse le, végül sült krumplival és a zúzott fokhagymával ízesített majonézzel tálalja.

Fordította Barna Aladár