Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sajtos-sonkás csirkemell


Hozzávalók: 2 db csirkemell-filé, 4 szelet parasztsonka, 8 db zsályalevél, 4 db kisebb mozzarella golyó, 4 kávéskanál szilvalekvár, 4 szál bazsalikom, szükség szerint olívaolaj

Először a csirkemelleket vágja négy szeletre. Ízlése szerint dörzsölje be minden oldalukon fűszerekkel. Kevés forró olívaolajon süsse át 8-10 perc alatt minden oldalukon. Ezután a tálra kiemelt elősütött filékre fektessen egy-egy szál zsályát és mokkáskanálnyi szilvalekvárt. A közben lecsepegtetett mozzarellát szeletelje fel, és fektesse rá a lekvár tetejére. A felhalmozott filéket csomagolja be a sonkaszeletekkel, és tűzze meg, vagy kösse át. Fektesse tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben (közben egyszer megfordítva, süsse aranybarnára.
Friss salátával tálalja.

Fordította Barna Aladár