Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Elefántkönny


Tészta: 6 tojássárgája, 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál rétesliszt,1/2 cs. sütőpor

Ezt jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert 6 tojásfehérjét. Tepsibe öntjük és megsütjük.
Még melegen kétfelé hajtjuk, úgy hogy középen végigfektetjük a nyújtófát.

Krém: 3 egész tojás, 3 dl tej, 3 púpos evőkanál porcukor, 3-4 kiskanál vanília pudingpor, 1 cs vaníliás cukor
Ezt habverővel jól kikeverjük és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadunk 12 dkg vajat, amit 4 kiskanál cukorral habosra kevertünk. Megkenjük a tésztát, középen végigteszünk egy sor banánt és összehajtjuk úgy, hogy henger alakú legyen. Tetejét csokimázzal vonjuk be.