Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sült csirkemell petrezselyem salátával


Hozzávalók: 8 szelet csirkemell-filé, olíva olaj, ízlés szerint só és őrölt bors

Az öntethez: 1 csokor friss bazsalikom, 3 dl olíva olaj, 1,5 dl fehér borecet, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és őrölt fehér bors

A salátához: 4 csokor petrezselyem, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 8 db napon szárított paradicsom, 5 dkg parmezán sajt
Először az öntetet készítse el. Vagdalja durvára a bazsalikomot, a hagymát és a fokhagymát. Sózza és borsozza, majd adja hozzá a többi hozzávalót. Botmixerrel pépesítse, majd letakarva tegye hűtőszekrénybe. Az enyhén kiklopfolt húsok széleit vagdalja be. Sózza és borsozza, majd kenje be olívaolajjal mindkét oldalukat. Teflon edényben süsse az oldalait aranybarnára. Közben a salátához a száraitól megfosztott petrezselyemleveleket vagdalja apróra. Forgassa össze a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsommal. Locsolja meg az öntettel és a Worcestershire szósszal.
Reszelt sajttal meghintve adja a sült mellfiléhez és héjában sült burgonyához.

Fordította Barna Aladár