Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tárkonyos pulykaszelet


Hozzávalók: 4 szelet pulykamell-filé, 1 evőkanál Dijoni mustár, 1 db narancs, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál fehér borecet, só, őrölt bors, 2 evőkanál frissen vagdalt tárkony

Fektesse a sóval, borssal bedörzsölt szeleteket tálba. Keverje össze a mustár, a narancs levét és lereszelt héját, az olívaolajat és a borecetet. Öntse a húsra, forgassa meg benne a filéket, majd fél órára tegye hűtőszekrénybe. Fektesse faszenes-, vagy grillsütő rácsára a húsokat. Mintegy 12-15 perc alatt süsse ropogós pirosra mindkét oldalukat. Sütés közben locsolgassa meg a visszamaradt páclével. Amikor elkészült, még forrón szórja meg a vagdalt tárkonnyal.
Tíz perc pihentetés után párolt rizzsel tálalja.

Fordította Barna Aladár