Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött csirkemell


Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, 1 db sonkahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10-10 dkg gomba és feta sajt, 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom, só és őrölt bors, 1 db nagyobb csirkemell-filé, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 mokkáskanál fenyőmag

Melegítse fel a sütőt 250 fokra. Lábosban forrósítsa fel az olajat közepes hőfokra. Párolja rajta 3-4 percig a szálasra vágott hagymát. Egy percre dobja rá a zúzott fokhagymát. Vigyázzon, hogy meg ne égjen, ezért azonnal szórja bele a vékonyan szeletelt gombát. Amikor a gomba levet eresztett, akkor morzsolja bele a feta sajtot, és kevergetve olvassza meg. Hagyja, hogy elfője a saját levét, majd húzza félre az edényt a melegről, és fűszerezze ízlése szerint. A csirkemellet vágja ketté, s mindegyik felébe éles késsel óvatosan vágjon zsebet. Töltse beléjük a gombás keveréket. Fektesse kevés olajjal kikent tepsibe. Tolja az edény a forró sütőbe. Sütés közben öntse alá a bort, majd egyszer megfordítva a szeleteket, süsse 15-20 perc alatt készre.
Ferdén felszeletelve a húsokat, a kissé megpirított fenyőmaggal meghintve, párolt mazsolás rizzsel körítve adja asztalra.

Fordította Barna Aladár