Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött pulyka


Hozzávalók: 1 db bébi pulyka, 6 db zsemle, 5 db tojás, 10 dkg libazsír, 1-1 csokor petrezselyem és snidling, 15-15 dkg szalonna, pulykamáj és gomba, kis darab gyömbér, ízlés szerint só, őrölt bors és reszelt szerecsendió

A konyhakész pulykát kívül-belül dörzsölje be sóval és tegye félre. Az apróra felkockázott szalonnát olvassza ki. Párolja rajta fehéredésig a feldarabolt májat, majd tegye rá a vékonyra szeletelt gombát is. Pirítsa zsírjára. Húzza félre a melegről, és hagyja kihűlni. Fűszerezze, ízesítse a finomra vagdalt zöldfűszerekkel. Dolgozza bele a beáztatott és kinyomkodott zsemléket és a libazsírral felvert tojásokat. A keveréket töltse a hasüregbe. A nyílást tűzze össze. Kikent tepsiben, közepes hőfokon süsse ropogósra. Sütés közben sörbe mártott, villára szúrt szalonnával kenegesse, és saját levével locsolgassa. Gombás, vagy zöldborsós rizzsel tálalja.

Fordította Barna Aladár