Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Vietnámi csirkeszárny


Hozzávalók: 15 db csirkeszárny, 3 szál citromfű

A szószhoz: fél-fél dl osztriga- és chili-szósz, 2 evőkanál víz, 2 kávéskanál méz, 1 közepes uborka, 3 db sárgarépa

Fektesse a konyhakész csirkeszárnyakat tálba. Forgassa össze a vagdalt citromfűvel. Fóliázza le, és hűtőszekrényben pihentesse egy órán keresztül. Közben keverje ki az osztrigaszószt a csípős paprikakrémmel. Dolgozza simára a vízzel, később a mézzel. Tegye félre. A pácolt szárnyakat grill-, vagy sütőrácson oldalanként öt perc alatt süsse pirosra. Éles késsel vágjon a szárnyakon bemetszéseket. Alaposan kenje be a szósszal. Addig pihentesse, míg az uborkát és a répát hajszálvékonyra karikázza. Tálaláskor a zöldségféléket fektesse a tányérra. Sóval, borssal szórja meg, végül erre fektesse a forró szárnyakat.
Ha van visszamaradt páclé, öntse a szárnyakra - és forrón kínálja.

Fordította Barna Aladár