Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Álomfinom gesztenyés-babapiskótás torta sütés nélkül


Hozzávalók: 15-20 db babapiskóta, 7 dl tej
Az alsó réteghez: 2 cs gesztenyemassza, 25 dkg darált keksz, 6 ek tej, 5 dkg margarin, kevés rum, vagy rumaroma
Krémhez: 2 csomag vaníliapuding, 6 dl tej, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj
A habhoz: 2-3 dl tejszín, kevés porcukor

Elkészítése: Az alsó réteghez összegyúrjuk a hozzávalókat, a tortaforma alapjára tesszük és egyenletesen elsimítjuk.
A babapiskótát meglocsoljuk a tejjel úgy, hogy kissé elázzon.
A krémhez megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. A krém felét a gesztenyemasszára kenjük, ráterítjük a beáztatott babapiskótát és megkenjük a maradék krémmel. A tejszínt és a porcukrot habosra felverjük és ráhalmozzuk pudingrétegre. Kakaóporral, vagy csokoládéreszelékkel meghintjük.
Hűtőben 1-2 óráig dermesztjük.