Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Csekonics Iván


Csekonics Iván (1876–1951) politikus, diplomata, varsói magyar nagykövet

CSEKONICS SALÁTA 01.
Főtt rákot és csirkehúst, friss paradicsomot és fejes salátát tárkonyos, majonézes mártással elkeverünk, borssal ízesítjük. A rákhússal díszített Csekonics salátát üveg, vagy ezüst tálba helyezett, finomra tört jég közé állítjuk.

CSEKONICS SALÁTA 02.
Hozzávalók: 2 dl majonéz, 0,5 dl tejszín, 1 mokkáskanál tárkonyecet, tárkony, őrölt fehérbors, 1 mokkáskanál Worchestershire mártás, só, 2 paradicsom, fél fej saláta, 40 dkg főtt csirkemellfilé, 20 dkg apró főtt koktélrák

Elkészítés: Elővesszük legszebb salátástálunkat, beleöntjük a majonézt, és összekeverjük a tejszínnel. A tárkonyecettel ízesítjük, a szárított tárkonylevéllel és a fehérborssal fűszerezzük, belekeverjük a Worchestershire mártást, és ha kell, utánsózunk.
A paradicsomot felkockázzuk, a salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a kiolvasztott rákot lecsöpögtetjük. Az összes hozzávalót lazán a mártásba keverjük.
Előhűtve, üvegtálon adjuk fel az asztalra, friss pirítóssal és egy jóféle száraz pezsgővel.