Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Borbás Mária


Borbás Mária (Madaras, 1968. április 29. –) televíziós műsorvezető.

BORBÁS MÁRIA PULYKATEKERCSE
Hozzávalók: 8 szelet pulykamell, só, 5 db zsíros krémsajt, 1 tojás sárgája, kapor, petrezselyemzöldje, kakukkfű, lestyán, majoránna, 10 dkg vaj, 1 db vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 3 dl csirkehúsleves, 1 dl vermut, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt

A krémsajtokat a tojás sárgával és a fűszerekkel habosra keverjük. Serpenyőben egy kanál vajon az aprított vöröshagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a kockákra vágott sárgarépát, és néhány percig párolom. A hússzeleteket enyhén kiklopfolom, sózom és megkenem a fűszerezett sajtkrémmel, és erre arányosan elhelyezem az előzőleg megpárolt hagymás répát. A szeleteket feltekerem, s vagy megtűzöm hústűvel, vagy zsineggel átkötöm, hogy sütés közben szét ne nyíljanak. Egy mély serpenyőben a maradék vajat felolvasztom, a tekercseket minden oldalukról megkapatom, majd felöntöm a csirkehúslével és a vermuttal, 20 percig fedő alatt párolom. Végül kiveszem a hústekercseket, s a maradék szaftot a tejfölben elkevert liszttel behabarom.
Tálalásnál: e mártással a húst leöntöm, és körítésnek petrezselymes burgonyát adok hozzá.

Forrás: DPG, Wikipédia